Biografija

Novo doba

2016. godina predstavlja nastavak rada grupe Digresija u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Ljubiša Savković i Nikola Radivojević. Početkom iste godine grupa je snimila maksi singl pod imenom “Progres”, na kom se nalaze tri pesme. Producent i snimatelj pesama je Nikola Radivojević, a kao gosti se pojavljuju Nevena Filipović i Branislav Pipović.

Tokom 2017. godine Digresija je u studiju i snima svoj treći album.

Rani radovi

Digresija je nastala kao grupa bliskih prijatelja 1989. godine u Beogradu.
Nakon perioda ličnih i kolektivnih drama bend 1994. godine snima svoj prvi album u kasetnom izdanju pod nazivom “Lice ulice” – MY-011, koji izdaje Sloba Selena i njegova izdavačka kuća “Music Yuser” iz Novog Sada. Grupa je album snimala u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Nenad Šarac i Dragan Marković – Škot. Iste godine Digresija nastupa u KST-u kao predgrupa novosadskoj grupi Boye i gde god se ukazala prilika po čitavoj Srbiji.

Početkom 1996. godine grupa u studiju Akademija snima singl sa dve pesme “Rat i brat” i “Velika voda”, sa Aleksandrom Radosavljevićem kao producentom i Nikolom Vranjkovićem kao snimateljem. Iste godine grupa učestvuje na Festivalu alternativnog roka u Aranđelovcu gde osvaja prvu nagradu.

1997. godine grupa se pojavljuje na kompilaciji “…Ovo je zemlja za nas… – Radio Boom 93 (1992-1997)” – D011 u izdanju izdavačke kuće Radio92.

U jesen 1998. godine grupa ulazi u studio i snima album pod nazivom “Superalbum”, čiji je izlazak planiran za 1999. godinu, ali se nikada nije dogodio. Grupa je album snimala u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Nenad Šarac i Goran Racić. Snimatelj Aleksandar Radosavljević, producent Nikola Vranjković.